Podepnę się do tematu. A mianowicie jestem szczęśliwym posiadaczem O1 po lifcie 1.9 tdi 101 ATD. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że rano po odpaleniu auto przebiera-tak jakby się właśnie lekko zapowietrzało, a z rury buchnie białym dymem. trwa to dosłownie 3-4 sekundy i wszystko jest ok. Później do wieczora jest ok. Dzieje się tak zawsze rano po nocnym postoju, świeczki sprawdzone, filtry powymieniane i dzieje się to bez względu na ilość paliwa w zbiorniku. Dodam,że na vagu wszystkie parametry są w normie, nie ma żadnych błędów. Czy ktoś z was wie co to może być i jak się tego pozbyć. Będę wdzięczny bo pomału zaczyna mnie to już irytować.
W mojej ten objaw był kiedy ją kupiłem. Po wymianie rozrządu, płynów, filtrów wszystko wróciło do stanu książkowego. Silnik ten sam co Twój
Czy przy pierwszej rejestracji nowego auta moge dopisac sobie do dowodu jako wspolwlasciciela ojca jesli kupuje auto tylko na siebie ? Nie chce pozniej po roku walczyc w urzedach a ojciec ma wieksze znizki
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
rkb, jeżeli chcesz mieć tatę jako współwłaściciela to musisz go dopisać już na fakturze w salonie, jak nie będzie go na fakturze to w urzędzie komunikacji Ci go nie dopiszą.
Mam rozumieć że chodzi o ubezpieczenie? masz jakieś zniżki?
I wogóle gratuluję sprzedaży OI i zakupu OII FL
Chcialbym to ubezpieczenie na 2 lata ale budżet wykorzystalem w 120% Jeszcze miesiac czasu do dobioru ale juz kombinuje, bo za rok bedzie problem. Nie chce ojca dopisywac do faktury bo auto bedzie w kredycie czesciowo, a to by obciazalo tez ojca.
rkb, jeżeli masz jakiekolwiek zniżki z OC to powinni Ci je przepisać na AC i będzie taniej, a skoro bierzesz część kredytu to faktycznie nie opłaca się dopisywać ojca
Chcialbym to ubezpieczenie na 2 lata ale budżet wykorzystalem w 120% Jeszcze miesiac czasu do dobioru ale juz kombinuje, bo za rok bedzie problem. Nie chce ojca dopisywac do faktury bo auto bedzie w kredycie czesciowo, a to by obciazalo tez ojca.
W takim razie nie dopiszesz.
Później ewentualnie darowizna i na tej podstawie możesz dopisać.
aldam, problem w tym ze 2 lata temu na darowizne dalem juz jedno auto w rodzinie i teraz z tego co wiem dopierdziela mi podatek... a od kwoty rocznego auta to bedzie interes nieoplacalny
aldam, ale do momentu kiedy jest kredyt to bank musi wyrazić zgodę
oczywiście zgadza się, ale to już jest inna inszość
[ Dodano: Pon 07 Cze, 10 13:44 ]
Zamieszczone przez rkb
aldam, problem w tym ze 2 lata temu na darowizne dalem juz jedno auto w rodzinie i teraz z tego co wiem dopierdziela mi podatek... a od kwoty rocznego auta to bedzie interes nieoplacalny
Akurat w grupie "0" jest bez podatku (po spełnieniu kilku wymagań).
Grupa zero to ojciec i syn
A żona nie ma większych zniżek niż Ty? Bo jeśli ma i nie macie podpisanej rozdzielczości majątkowej, to możesz przejąć jej zniżki bez wpisywania jej w dowód/umowę zakupu...
rkb, to weź pakiet na rok i w przyszłym roku powinieneś znowu dostać pakiet. Mój znajomy kupił Mitsubishi Lancera w zeszłym roku wziął pakiet w Allianz z salonu, a jak się kończył pakiet to nie on dzwonił tylko przedstawiciel Allianz dzwonił do niego w sprawie przedłużenia pakietu o kolejny rok
Ja mam to samo zmartwienie co Ty teraz, bo Octa też jest na mnie
A żona nie ma większych zniżek niż Ty? Bo jeśli ma i nie macie podpisanej rozdzielczości majątkowej, to możesz przejąć jej zniżki bez wpisywania jej w dowód/umowę zakupu...
Możesz coś więcej powiedzieć na ten temat.Bo chce kupić żonie auto.Ja mam max. zniżki a żona 0.Jak to zrobić.Kupuje żona sobie auto a zniżki ma moje(będąc jedynie sama w dowodzie)?I w dodatku żona ma krótko prawo jazdy.
[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 00:14 ]
I w razie tfu tfu zniżki tylko ona traci a moje są zachowane?
Możesz coś więcej powiedzieć na ten temat.Bo chce kupić żonie auto.Ja mam max. zniżki a żona 0.Jak to zrobić.Kupuje żona sobie auto a zniżki ma moje(będąc jedynie sama w dowodzie)?I w dodatku żona ma krótko prawo jazdy.
[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 00:14 ]
I w razie tfu tfu zniżki tylko ona traci a moje są zachowane?
Nie wiem co się dzieje w razie "ftu, tfu". Ale faktem jest, że gdy kiedyś kupiłem żonie Matiza (tylko żona była właścicielką) to pani z TU powiedziała, że z uwagi na brak rozdzielności majątkowej żona może mieć moje zniżki... Dowiedz się o wszystko w jakimś TU...
shok, przy wystawieniu polisy podpisuje się taki dodatkowy aneks który stwierdza że jesteście małżeństwem i że posiadane zniżki przechodzą również na żonę, w razie godziny tfu tfu Ty też tracisz zniżkę... Nic się nie dzieje za darmo
Komentarz